Fredag

Skrivet den av

Idag var det mycket läsförståelseträning, både i historia och samhällskunskap. Dagens uppgifter i det egna arbetet bestod av att dels räkna i matteboken/ Monstermath Challenge/ Mattematchen, dels läsa om upptäcktsresande Marco Polo och en berättelse om snatteri. De senare var det frågor på, både ”ytliga” och djuptänkande, som vi tränat på tidigare.

Efter lunch tittade vi på Lilla Aktuellt, alla valde ut tre nyheter som de fick redogöra för. Killarna kände sig lite förorättade, en nyhet var att man genom forskning sett att pojkar rör sig mindre nu än år 2013. De sitter stilla och håller på med mobilerna mer. Killarna i klassen var inte riktigt med på detta, de menade att tjejerna höll på mer med Instagram och tog selfies. Vi fick till en bra diskussion där! 😀

Vi pratade även om plagiat, apropå vårt bidrag till Eurovision samt att IS håller på att förstöra mycket av gammal kultur i Syrien. Veckans ämnen blev: plagiat, plagiera, världsarv, civilisation.

Dagens lek: Gymnastik med Nellie och Ronja (Fritids)

En reaktion på “Fredag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *