V. 15

Skrivet den av

På So´n har vi arbetat vidare med repetition av de 5 stora religonerna i arbetshäftet plus korsord. Snart kör vi en test på kunskaperna, som borde sitta nu.

Vi har även följt Anne Frank och tagit del av hennes dagbok där hon berättar om sitt liv som jude i andra världskriget. Alla har fått tillverka/färglägga en egen Anne -figur som de ska använda till en speciell uppgift.

IMG_0917

De ska presentera olika situationer, människor, platser eller händelser för henne. Anne ska alltså få #hänga med barnen under deras fritid för att få lite andra perspektiv på hur det är att vara ung idag. Detta ska dokumenteras med kamera/ telefon och i skolan ska barnen få skriva om VAD de gjort och VARFÖR de valt just denna situation etc, samt vad Anne kan tänka om detta, hur reagerade hon? Om det är så att man inte har möjlighet att göra den här uppgiften hemma så gör barnet den i skolan med hjälp av iPad eller kamera. Här under är ett exempel på hur man ska göra.

 

 

VVZW3982

På idrotten var det styrketräning i kombination med orienteringsuppgifter.

På engelskan har det arbetats med: 4:or –  Alfabetet/Campingsemester/Futurum (I´ll, We´ll). 5:or – “Turistfraser” (Checka in på hotel/Beställa på restaurang)/Film. 6:or – Pluskvamperfekt (tidsform som talar om vad som hade hänt)/Film.

I matten har 4:orna arbetat med bråk, vilket fortfarande är lite svårt. 5:orna arbetade med medelvärde och 6:orna sannolikhet och statistik samt hastighet.

På No´n kretsar det kring el 😉 , lampor ska tändas med hjälp av batteri. Intresset är stort och ämnet engagerande.

I torsdags fick barnen sina efterlängtade majblommor. Under två veckor får de sälja dessa sedan ska det redovisas. Läs igenom instruktionerna hemma tillsammans, all information finns i ”kitet” de fått.

Nästa vecka: Nationella prov i engelska för 6:orna tisdag 19/4 och fredag 22/4, då ser vi helst att ingen tar ledigt! Engelskaläxa till måndag för alla grupper. Läs- och matteläxa som vanligt.

OBS! Det börjar dra ihop sig inför den årliga tävlingen GD/GIF. Vi behöver frivilliga föräldrar som kan ansvara för anmälningar etc. Anmälningsdatum går ut 26 april så hör av er snarast så ni får hem papper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *