v. 17

Skrivet den av

Det blir en liten kort sammanfattning av vad som hänt under veckan: På matten har 5-6:an pratat om olika strategier vid huvudräkning av de fyra räknesätten. Multiplikation har de också tränat (700 x 90). I 4:an jobbar de med bråk. Alla har gjort mattediagnoser.

Alla har svarat på den årliga trivselenkäten. Vi hoppas få samma goda resultat som förra året – helst ännu bättre 🙂

På engelskan denna vecka har 4:orna arbetat med: Klockan/Skrivuppgift (berätta om dig själv), 5:orna – Verb (”s” i tredje person)/Skrivuppgift (en plats jag tycker om) och 6:orna –  Film + svara på frågor/Elevspel (grammatikövningar). Denna gång är läxan till tisdag 3/5 eftersom det är städdag på måndag.

På So´n håller vi just nu på att läsa om samerna och vi repeterar de ”stora” religionerna. På No`n jobbade de med seriekoppling och parallellkoppling.

På bilden har de gjort bilder om sig själva samtidigt som de tränat på adjektiv. Det var inte helt lätt att hitta på saker så att bilden blev fylld.

IMG_2265

Att läsa i par har fungerat mycket bra på svenskan. De tar fint ansvar för sina läxor!

Nästa vecka: Kom ihåg – majblommorna ska redovisas på måndag 2 maj!! På måndag har vi vår årliga städdag. Vi kommer att vara ute hela dagen så det är kläder för väder som gäller – gärna oömma sådana. De som vill kan ta med sig namnade/märkta krattor, piazzavakvastar etc, även någon liten pensé att plantera i våra ”utekrukor”. Sluttid 12.30 förutom 6:orna som har sitt språkval + hemkunskap som vanligt på Solängen.

Läxa: det blir ingen matteläxa till nästa vecka utan den är till v. 19, likaså Sv-och engläxan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *