Liten rapport

Skrivet den av

Äntligen kom solen tillbaka, det har inte varit så kul att vara ute på rasterna den senaste veckan. Kallt , blåsigt och regnigt! Trots det har de flesta i klassen varit ute och spelat fotboll, härlig kämparanda! Uthyrning av ”leksaker” i boden mot inlämnande av lånekort fungerar alldeles utmärkt, alla tar ett större ansvar och nu ligger det inte allehanda saker kvar ute i buskar och på gräsmattor.

Nu håller vi på att ”knyta ihop säcken” för det här läsåret, saker ska bli klara, ett och annat prov har gjorts. Elevens val-dagarna är avklarade, likaså GD/Gif (grattis till fina placeringar!). Något svenskaprojekt vi börjat lite smått på kommer vi att fortsätta med i höst när vi ses igen, t.ex. Anne Frank. De som fortfarande inte har tagit någon bild med sin figur har sommaren på sig 🙂

På bilden har vi pysslat både med papier maché och green screen-filmande. Kul!

IMG_2277

På matten har vi arbetat med taluppfattning som är grunden till all matematik. Utifrån flera diagnoser har eleverna bl a tränat på decimaltal på olika sätt. Åk 6 har också jobbat med koordinatsystem. Mult.test har åk 5-6 gjort, vilket visar att många har gjort fina framsteg!

Vi har ju läst i smågrupper och böcker har blivit lånade på stadsbiblioteket. Tyvärr saknas det fortfarande några som inte blivit tillbakalämnade. Kolla gärna upp hemma och i väskor om det ligger någon bortglömd bok kvar. Ta genast med till skolan så vi inte blir betalningsskyldiga för försvunna böcker.

Det här gör vi på engelskan vecka 22-23: 4:or – Dialoger (beställa på restaurang)/olika pratövningar, 5:or – Träna att förklara ord på engelska/olika pratövningar, 6:or – Avsluta och redovisa projektet om länder.

Under nästa vecka kommer vi att gå igenom både religions – och geografiprov, titta lite på vad som var svårt/lätt. Vi kommer även att göra utvärderingar av undervisningen i So och bild för att få lite koll på om det är något som barnen saknar/vill göra mer av etc  och om undervisningen fungerat bra för dem.

Inga fler läxor innan sommarlovet!

okensafarin  En liten sommarbok att ladda ned och läsa för den som är intresserad!

Ha en skön helg! sol

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *